Tuesday, November 26, 2013

YUN RENKLİ PATİK MODELLERİ

Selam degerli web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün YUN RENKLİ PATİK MODELLERİ yazisini yayinlamaya karar verdik.

Yöresel lezzet etkinlik allahın izniyle bitti bende bugün etkinlikdende önce ördüm fakat bir türlü makinamdan alamadıgım tarif ve örgülerimi  sonunda almayı başardı kızım sevda  iki şişle ördügüm kısa çorap patiklerimi sizlerle paylaşacagım .


yun renkli patik modelleri 1



yun renkli patik modelleri 2


yun renkli patik modelleri 3



yun renkli patik modelleri 4


Malzemeler :100 gr elsan  elyaf patik yünü

Renk:Mavi Beyaz

Süsleme.1 Dal Patik Boncuk

Şiş.No .3

Tıg.No 5

Yapılışı:

Çorabın burnu ile başlanıyor.Parmakların ucu genişliği kadar sayı ile başlanır.Dikiş payıda hesaplanır.Çorabın yana . gelen tarafından örgünün yüzünden dörder sayı artırılır.Ayak kısmının uzunluğu kadar örülür.Bir kenardan 13 sayı örüp tekrar örerek geri dönüyoruz.Diğer sayılara hiç dokunmuyoruz.5 sayı kalıncaya kadar gidip sonuna kadar geri dönüyoruz.Daha sonra kalan 5 sayıyı artırarak yine 13 sayıya geliyoruz.Aynı şeyi öbür kenarada yapıp tekrarlıyoruz.Böylece çorabın topuğunu yapmış olduk.Topuk yapıldıktan sonra sıra uzunluğuna geldi. Çorabımızın uzunluğunu istediğimiz kadar örüyoruz. Lastiğinide ördükten sonra yukarıdaki şekilde oluyor.Daha sonra iki kenarını birleştirerek dikiyoruz. Dikdikden sonra tıgla lastigin altkısmına  boncuklu örümcek yaparak bitirdim .Arkadaşlar inanın örmesi daha kolay bu yemek tarifi içinde geçerli anlatması daha zor yapmak istiyenlere kolay gelsin.



Ziyaret etmenizi onerdigimiz ilginc yazilar : YUN RENKLİ PATİK MODELLERİ

No comments:

Post a Comment