Friday, February 7, 2014

İlham Veren Örgüler ve Dikiş Projeleri



İlham Veren Örgüler ve Dikiş Projeleri ile Flicker'dayım



Son dönemde örgü işlerinde ağırlıklı olarak aksesuar ürünleri yapmayı tercih ediyorum. Bunların arasında parmaklı, parmaksız eldivenler, örgü çorap ya da patikler, saç bantları (bandana), minyatür bebek kıyafetleri yer alıyor.












ilham veren orguler ve dikis projeleri 1

Kışın sadece burnu üşüyenlere için (netten)


Nedeni ise benim her gün farklı bir şey öğrenme isteğim aslında. Yani elimdeki bir iş uzun zaman alıyor ise sıkılıyorum ve aklım yapamadıklarımda kalıyor. Aksesuarlar gerek yeni başlayanlar gerekse ileri seviyedeki örgücüler için yapılması keyifli ürünler. Örgü öğrenmek ve yaratıcı fikirlerinizi kullanmak için illa büyük kazaklar, yelekler, süveterler, şallar yapmak zorunda değilsiniz. 








ilham veren orguler ve dikis projeleri 2






Büyük projeleri yaparken kullanacağınız bir çok örgü tekniğini (ilmek atma, ilmek arttırma, ilmek azaltma, ilmek kesme, ajur işleri gibi) ve farklı örnekleri aksesuar yapımında da kullanabilirsiniz. 






ilham veren orguler ve dikis projeleri 3






Hem sıkılmamış, hem de bir projeyi tamamlamanın dayanılmaz hafifliğini yaşamış olursunuz. Benim okuyucu kitlem ağırlıklı olarak örgüye yeni başlayan kişilerden oluşmakta. Ancak orta ve ileri seviyede örgü bilenler için de vereceğim ip uçları ve açıklamalar ebetteki var. 






ilham veren orguler ve dikis projeleri 4






Ben yoğun bir internet ve sosyal medya kullanıcısıyım, yaptığım araştırmalar ile gerek başlangıç gerekse de orta ve ileri seviyedeki takipçilerime ilham verecek görselleri konsolide ettim. Bu görselleri de flicker hesabım üzerinde farklı isinler ile kategorize ettiğim dosyalara yükledim.






Bu dosyalara bloğumun üst ana menüsündeki 'İlhan veren Modeller' başlığını tıklayarak farklı kategorilere ulaşabilirsiniz.  'İlham Veren Örgüler' ve 'İlham Veren Dikiş Projeleri' benim çalışmalarım değildir. Bunlar internet üzerinde beğendiğim ve sizlerin de beğeneceğini düşündüğüm farklı görselleri içermektedir.






Bunun yanı sıra 'Örgü Keyfi', Dikiş Keyfi', 'Ebru Keyfi' ve 'Orkide Keyfi' isimli dosyalarda benim kendi çalışmalarım yer alıyor. Ayrıca Yemek Keyfi ve Katalog Dosyaları üzerindeki çalışmalarım devam etmekte olup, bu adresleri yeni çalışmalar yaptıkça  güncelliyorum. Merak edenler ara sıra ne var ne yok diye ziyaret edebilir.






Yazımı beğendiyseniz daha fazla kişinin bu bilgiden faydalanabilmesi için lütfen paylaşın ve yorumlarınızı bırakın. 


Soru ve yorumlarınızı lütfen sosyal medya kanalları yerine blog yorumlarına bırakmayı tercih edin. 


Bu hem size verilen yanıtı takip etmenizi hem de sizinle aynı sorunu yaşayan diğer kişilerin bu bilgiye ulaşımını kolaylaştıracaktır. 


Zira ben de yanıtlarken blog yorumlarına öncelik veriyorum. 


Unutmayınız ki bu blog enerjisini sizlerin değerli yorum ve beğenilerinden almaktadır. Destekleriniz benim içim çok değerlidir.


HobiKeyfiniz Daim Olsun


Sevgi ve Saygılarımla


Elif (Nam-ı Diğer HobiKeyif)














No comments:

Post a Comment