Tuesday, March 11, 2014

adim adim anlatimli sal modelleri

Merhaba sevgili site takipçilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün adim adim anlatimli sal modelleri makalesini yayinlamaya karar verdik.


Bu patiklerden çok fazlaca ördüm...çok beğenildi....






yapılışını paylaşmak istedim bende..


başlayalım mı??:))






önce 13 zincir çekerek başlıyoruz patiğimize..tabanını oluşturacağız..


1.sıra=31 adet ikili trabzan.


2.sıra=39 adet ikili trabzan


3.sıra=51 adet ikili trabzan...(dönen kısımlarda ki trabzanlara çift batıyoruz ki örgü şapkalamasın(tabiri uydurdum mu:))ama açıklayıcı olmuştur umarım..


aşağıdaki 2 nolu resimde görüldüğü gibi böylece patiğimizin tabanı oluşmuş oldu...


sonra üst kısmın yapılışına geçiyoruz..3 nolu resimdeki gibi trabzanların içinden geçerek alıyoruz ve yine ikili trabzan yapıyoruz...dikkat edilecek husus şu ki artırma yapmıyoruz..böylece örgümüz şapkalıyor ve patiğimizin alt kısmı yavaş yavaş oluşmaya başlıyor..










adim adim anlatimli sal modelleri 1
bu sırayı bitirdikten sonra..üzerini bi kat daha çıkıyoruz..toplamda üç sıra olacak..aşağıdaki resimdeki gibi bir üstten bir alttan alıyoruz..trabzanların içinden geçiyoruz..


adim adim anlatimli sal modelleri 2
ve aşağıdaki resimdeki gibi toplamda üç sıra yaptık ve patiğimizin alt kısmı oluştu..


adim adim anlatimli sal modelleri 3



adim adim anlatimli sal modelleri 4



adim adim anlatimli sal modelleri 5
bunları bitirdikten sonra sıra geldi patiğimizin burnunu yapmaya..7 zincir çekiyoruz..iki nolu resimde belli olmuş aslında..köşeyi dönüyoruz..toplam 16 adet ikili trabzanımız olacak..

2.sıra=19 adet ikili trabzan.

3.sıra=24 adet ikili trabzan..bunlarıda yaptıktan sonra patiğimizin üst kısımları hazıırr..


adim adim anlatimli sal modelleri 6



adim adim anlatimli sal modelleri 7
tabanla birleştiriyoruuzz..


adim adim anlatimli sal modelleri 8
böyle şekilsiz iki adet patik adayı elde ediyoruz..


adim adim anlatimli sal modelleri 9
sıra geldi arkasını yapmaya..burası artık nasıl isterseniz öyle olacak..ben saymadım ama aralıkların eşit olmasına dikkat ettim tabi.üç sıra kadar ördüm ve bağcık çıkardım...resimler burda devreye girecek..


adim adim anlatimli sal modelleri 10



adim adim anlatimli sal modelleri 11



adim adim anlatimli sal modelleri 12



adim adim anlatimli sal modelleri 13
veee kenarlarını sık iğneyle geçip bitiriyoruz..


adim adim anlatimli sal modelleri 14
üzerini ise arzu ettiğimiz gibi süslüyoruz..


adim adim anlatimli sal modelleri 15
patikçikler hazır...


adim adim anlatimli sal modelleri 16


sevgiler..



Ziyaret edilmesi gereken diger makaleler : anlatımlı şal yapımı

No comments:

Post a Comment