Tuesday, March 11, 2014

tarifli bebek örgü modelleri

Merhaba degerli site okurlarimiz. Simdiki yazimiz tarifli bebek örgü modelleri.


Pembe Ebruli Saç Bandının Yapım Aşamaları







tarifli bebek orgu modelleri 1 


tarifli bebek orgu modelleri 2Soğuk mu soğuk,  kar yağışını davet eden bir günden herkese sıcacık bir merhaba






Geçen hafta sevgili arkadaşım Esra kızı için saç bandı yapmak istediğini, bunun için kendisine model önerip öneremeyeceğimi sordu. Ben de Esra için bir araştırma yaptım ve Pinterest sayfamdaki  Saç Bandı ve Bandanalar dosyası altında topladığım bir seri saç bantlarını incelemesi için gönderdim. 






Bu minik araştırma sürecinde açıkçası ben de heveslendim ve bu haftayı saç bantı (bandana) projelerine ayırdım.






Dün bu çalışma için ihtiyacınız olabilecek malzemleri yazmıştım. Şimdi de sizler ile bu pembe ebruli şirin bandananın yapım aşamalarını paylaşıyorum.



Gerekli Malzemeler;





  • Orta kalınlıkta bir yün


  • 4 numara şiş


  • Yün iğnesi


  • 1 metre kurdele ve / veya düğme ve benzeri arzu eidlen süsleme malzemeleri




Gerekli Örgü Bilgisi ve Seviyesi;




  • İlmek atmak

  • Haraşo örgü

  • Düz Örgü

  • Saç Örgü

  • İlmek kesmek



  • Orta (intermediate) seviyesi 




Yapılışı;



20 ilmek atarak örgüye başlanır.







tarifli bebek orgu modelleri 3















1. Sıra: 6 ilmek ters, 8 ilmek düz, 6 ilmek ters örülür.






2. Sıra: örgünün arka yüzünden tüm ilmekler ters örülür.


tarifli bebek orgu modelleri 4














3. Sıra: 6 ilmek ters, 8 ilmek düz, 6 ilmek ters örülür.






4. Sıra: örgünün arka yüzünden tüm ilmekler ters örülür


























5. Sıra 6 ilmek ters örülür, 4 ilmek örülmeden saç örgü şişi üstüne alınır ve işimizin arkayüzünde bıraklır, sonraki 4 ilmek düz örülür, saç örgü şişine ayrılmış 4 ilmek düz örülür, son 6 ilmek ters örülür.








tarifli bebek orgu modelleri 5






tarifli bebek orgu modelleri 6










tarifli bebek orgu modelleri 7









6. Sıra: örgünün arka yüzünden tüm ilmekler ters örülür.






6. Sıra tamamlandığında örgümüzün ilk sağa yatık saç örgüsü tamamlanmış olur.


tarifli bebek orgu modelleri 8







7. Sıra:  6 ilmek ters, 8 ilmek düz, 6 ilmek ters örülür






8. Sıra:  örgünün arka yüzünden tüm ilmekler ters örülür






9. Sıra:  6 ilmek ters, 8 ilmek düz, 6 ilmek ters






10.Sıra: örgünün arka yüzünden tüm ilmekler ters örülür






tarifli bebek orgu modelleri 9






11.Sıra: 6 ilmek ters örülür, 4 ilmek örülmeden saç örgü şişi üstüne alınır ve işimizin önyüzünde bıraklır, sonraki 4 ilmek düz örülür, saç örgü şişine ayrılmış 4 ilmek düz örülür, 6 ilmek ters örülür






tarifli bebek orgu modelleri 10






tarifli bebek orgu modelleri 11






12. Sıra: örgünün arka yüzünden tüm ilmekler ters örülür






12. sıra tamamlandığında örgümüzün ilk sola yatık saç örgüsünü tamamlamış olur.


tarifli bebek orgu modelleri 12










Örgümüzün temelini oluşturan ilk 12 sıralarımızı tamamladık. Bundan sonraki sıralar 1-12. sıraların tekrarından oluşmaktadır. Ben elimdeki işi 9 sağa, 9 sola yatık saç örgü yaparak bitirdim. Siz de saç bantını örmek istediğiniz kişinin baş ölçüsüne göre ölçerek, gerekirse bir ya da iki blok saç örgü daha uzatabilir ya da kısaltabilirsiniz.






İlmek kesme işlemi tamamlandıktan sonra, örgümüzün arka yüzünden iki üç birleştirilerek dikilir.


tarifli bebek orgu modelleri 13






Ben saç örgülerin arkasında oluşan boşluklardan kurdele geçirip, kurdelenin uçlarını birleştirerek fiyonk attım. 






tarifli bebek orgu modelleri 14






Elimde bulunan kalp şeklinde süsü de fiyonk kısmının üzerine dikerek işimi bitirdim.


tarifli bebek orgu modelleri 15






Sonra evimin prensesinden bana mankenlik yapmasını rica ettim. 






tarifli bebek orgu modelleri 16







Bu hafta saç bantı ya da diğer bir deyiş ile bandana yapımına devam ediyoruz. Farklı örgü modelleri ve anlatımları için lütfen takipte kalın. 






Yazımı beğendiyseniz daha fazla kişinin faydalanabilmesi için lütfen paylaşın, bloğumun yorumlar kısmına yorum, görüş ve önerilerinizi bırakmaya çekinmeyin. Unutmayınız ki bu blog enerjisini sizlerin değerli yorum ve beğenilerinden almaktadır.






Hobi Keyfiniz Daim Olsun






Elif (Nam-ı Diğer HobiKeyif)







Ziyaret edilmesi gereken diger bir yazi : bravo ipi ile anlatımlı tığ işi erkek yeleği

No comments:

Post a Comment