Tuesday, May 6, 2014

Sulu Köfte Benceli






Es selamü aleyküm dostlar .


zaman asimina ugramadan tarifimi paylasayim istedim . bilindik bir corba aslinda ama


yine bencelerle süslü verecegim miktar kücük aileler icin cok olabilir ama ertesi güne kalabilecek bir corbadir havalar isinmadan corbaya ragmet düsmeden hemen tarif geliyor size 


ama cok sevilecek bu haliyle rabbimin izniyle .


Malzeme 


300 gr kiyma orta yagli 


3 yemek kasigi misir irmigi 


1 cay bardagi pirinc 


1 orta boy kurusogan 


1 yumurta 


tuz karabiber 


1 yemek kasigi kuru maydanoz 


(yoksa taze ince dogranmis 1 yemek kasigi )


köfteleri tepside kaplamak icin bir avuc un 


2 litre su 


yarim cay bardagi pirinc 


üzeri icin 


2 yemek kasigi tepeleme tereyag 


2 yemek kasigi siviyag 


yarim bag maydanoz 





yogurma kabina kiymayi koyalim üzerine misir irmigini ve yikamadan pirincimizi rendelenmis kurusogani tuzu karabiberi koyup üzerine yumurtayi kiralim. varsa kuru maydanozu yoksa cok ince dogranmis bir yemek kasigi maydanozu koyup iyice karistirarak yoguralim .bes on dakika dinlendirelim 






dinlenen haricimizi findik büyüklügünde koparim elimizde yuvarlayalim .un serpilmis tepsiye koyalim bu sekilde tüm harcimizi bitirelim tepsideki un ile kaplanmasi icin tepsiyi ileri geri sallayalim .kaplandigi kadar kafi heryeri kaplanacak diye kendinizi yipratmayin 


ocaga suyu koyalim kaynamaya baslayinca pirincimizi ekleyelim sonra köfteleri yavasca icersine birakalim .bir iki kez karistiralim






 yaklasik 20-25 dakika yeterli oluyor pirincler pisince koyulugu kivami herseyi yerinde olacaktir rabbimin izni ile. pirincin türüne göre su miktarinda oynama yapabilirsiniz ama lezzet olarak 


kivami biraz koyu olursa hos oluyor ayni zamanda doyurucu 






vermis oldugum yag miktari gözünüze fazla gelmesin korkmayin lezzetine lezzet katip görselligi tamamlayacak. üzerinde ilk etapda fazla görünür ama karistirdiginiz tabaklara pay ettiginiz zaman kaybolur .tereyag corbaya lezzetin sirridir 






tereyagimiz sivi yagla erittik dikkat edin kahveringi sekilde yanmasin yagimiz 


özellikle beyaz corbalarda bu yanmislik hos görünmüyor ocaktan cekip yagimizi icersine 


tuz karabiber ve dogradigimiz maydanozumuzu ekleyelim 










tenceredeki corbamiza ekleyelim corbamiz sicak olmali biriki kez karistirip lezzeti bütünlestirin 






afiyet olsun dostlar Alah ne verdiyse cokca duaya talip 


hayirli hafta sonlariniz olsun 


Muhabbetle 










No comments:

Post a Comment